GULDKANALEN

MED VÄRLDENS BÄSTA LYSSNARE!


    Just nu spelas:

      Klicka här för att lyssna

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
2 timmar sedan

Martin Hansen var hos oss i morse och bjöd på Bouillabaisse, en klassisk fransk fiskgryta,

Ingredienser
600 g blandade fiskfiléer (t.ex. havsabborre, lax, torsk), skurna i kuber
500 g blandade skaldjur (t.ex. räkor, blåmusslor, havskräftor)
1 fänkål, tunt skivad
1 lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 röd paprika, tunt skivad
1 gul paprika, tunt skivad
2 tomater, tärnade
2 msk tomatpuré
1 dl vitt vin
1 liter fiskbuljong
1 dl olivolja
1 knippe färsk persilja, grovhackad
1 tsk saffranstrådar
Salt och svartpeppar efter smak

1.
Förbered ingredienserna genom att skära fiskfiléerna i kuber, skala och rensa skaldjuren, skiva fänkålen, hacka löken och vitlöken, samt tärna tomaterna.

2.
I en stor gryta, värm upp olivoljan över medelhög värme. Tillsätt lök, vitlök och fänkål och sautera i några minuter tills de mjuknar och blir genomskinliga.

3.
Tillsätt de skivade paprikorna och tärnade tomaterna i grytan och sautera i ytterligare några minuter tills de börjar mjukna.

4.
Tillsätt tomatpuré och saffranstrådar i grytan och rör om väl för att kombinera ingredienserna. Låt det fräsa i cirka 1 minut för att avge smaker.

5.
Häll i det vita vinet och låt det koka upp för att avdunsta alkoholen något. Tillsätt sedan fiskbuljongen och låt det sjuda i cirka 15 minuter för att låta smakerna utvecklas.

6.
Tillsätt de tärnade fiskfiléerna och de skaldjur i grytan. Sänk värmen till medel-låg och låt det sjuda i ytterligare 10-15 minuter, eller tills fiskfiléerna är genomkokta och skaldjuren är öppnade.

7.
Smaka av bouillabaissen med salt och svartpeppar efter smak. Var noga med att smaka av såsen under tillagningen och justera kryddningen vid behov.

8.
Vid servering, strö över den färskhackade persiljan och servera bouillabaissen tillsammans med rostat bröd.
... Visa mer...Visa mindre...

Martin Hansen var hos oss i morse och bjöd på Bouillabaisse, en klassisk fransk fiskgryta, 

Ingredienser
600 g blandade fiskfiléer (t.ex. havsabborre, lax, torsk), skurna i kuber
500 g blandade skaldjur (t.ex. räkor, blåmusslor, havskräftor)
1 fänkål, tunt skivad
1 lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 röd paprika, tunt skivad
1 gul paprika, tunt skivad
2 tomater, tärnade
2 msk tomatpuré
1 dl vitt vin
1 liter fiskbuljong
1 dl olivolja
1 knippe färsk persilja, grovhackad
1 tsk saffranstrådar
Salt och svartpeppar efter smak

1.
Förbered ingredienserna genom att skära fiskfiléerna i kuber, skala och rensa skaldjuren, skiva fänkålen, hacka löken och vitlöken, samt tärna tomaterna.

2.
I en stor gryta, värm upp olivoljan över medelhög värme. Tillsätt lök, vitlök och fänkål och sautera i några minuter tills de mjuknar och blir genomskinliga.

3.
Tillsätt de skivade paprikorna och tärnade tomaterna i grytan och sautera i ytterligare några minuter tills de börjar mjukna.

4.
Tillsätt tomatpuré och saffranstrådar i grytan och rör om väl för att kombinera ingredienserna. Låt det fräsa i cirka 1 minut för att avge smaker.

5.
Häll i det vita vinet och låt det koka upp för att avdunsta alkoholen något. Tillsätt sedan fiskbuljongen och låt det sjuda i cirka 15 minuter för att låta smakerna utvecklas.

6.
Tillsätt de tärnade fiskfiléerna och de skaldjur i grytan. Sänk värmen till medel-låg och låt det sjuda i ytterligare 10-15 minuter, eller tills fiskfiléerna är genomkokta och skaldjuren är öppnade.

7.
Smaka av bouillabaissen med salt och svartpeppar efter smak. Var noga med att smaka av såsen under tillagningen och justera kryddningen vid behov.

8.
Vid servering, strö över den färskhackade persiljan och servera bouillabaissen tillsammans med rostat bröd.

1 CommentKommentera

Bästa kanalen med bästaste gänget! 🥰

1 dag sedan

TÄVLA: Shit happens! – Utlottning Villaspolning!

Nu har två lyckliga möjligheten att få sina rör rensade rejält!
Två stycken vinner vars en Villaspolning + kamera värde 1295:- från Avloppsspecialisten. www.avloppsspecialisten.se


Gör så här:
1. Gilla Guldkanalen och Avlopps Specialisten på Facebook.
2. Tagga en skitbra vän och dela gärna inlägget 😊

Utlottningen avslutas 3 maj, och vinnarna kontaktas via messenger. Lycka till!

(Tänk på att du EJ behöver delge några uppgifter eller följa några länkar för att delta eller hämta ut vinster - var rädd om dig och se upp för folk som försöker luras)
... Visa mer...Visa mindre...

TÄVLA: Shit happens!  – Utlottning Villaspolning!
 
Nu har två lyckliga möjligheten att få sina rör rensade rejält!
Två stycken vinner vars en Villaspolning + kamera värde 1295:- från Avloppsspecialisten. www.avloppsspecialisten.se
 

Gör så här:
1. Gilla Guldkanalen och Avlopps Specialisten på Facebook.
2. Tagga en skitbra vän och dela gärna inlägget 😊

Utlottningen avslutas 3 maj, och vinnarna kontaktas via messenger. Lycka till!

(Tänk på att du EJ behöver delge några uppgifter eller följa några länkar för att delta eller hämta ut vinster - var rädd om dig och se upp för folk som försöker luras)

59 CommentsKommentera

Tobias Rosén vi håller tummarna för en ”skitbra” vinst

Jimmy Henriksen hade varit bra ^^ kan man skita normalt igen 😉

Detta hade varit toppen. Behöver du också Susanne Svensson Adam ?

Taggar en skitbra kollega och vän, Anneli Sandgren Fd Nyrén . ❤️

Taggar Rickard Andersson av flera anledningar 🤪 för det där hade varit skitbra att vinna till vårt skithus som äter alla våra pengar 💸😎

Skitbra vinst Michael Rickbo 💩 få rensat rören på allt mög 😄

Det hade min bäste vän (make) Thomas Nordlundh uppskattat. Något nödvändigt, men som lätt glöms bort 🚽👍😊

Gillat och delat, taggar Daniel och Martina det hade dom uppskattat att få. 🙏🤩

Hade ju varit skitbra Jesper Larsson 😎

Niklas Palmnert detta skulle vi verkligen behövt göra. 🥳🥳

Skitens besegrare. Hade väl vatt skitbra vinst ;)

Conny Jönsson Taggar dig då du är både en skitbra vän men också en sketans bra make ♥️💩♥️

Henrik Olm behöver VERKLIGEN spola sina rör... 😁

Silvana Ziethén detta är ju en perfekt sak som alla hus behöver 😍

Det hade varit toppen eller hur Linda Nemes. Det hoppas vi på 😊

Gillat och delat samt taggat fredrik

Annika Olofsson Dimmer det hade gjort allt ännu finare 🤩

Sanne Stoltz du är en 💩 bra vän så därför taggar jag dig 😘

Tomi Lindberg ni kan vi vinna o rensa våra rör 😂

Jag har en bokstavligt talat SKIT bra vän som heter Tony Kristensson 😂

Kan det bli bättre! Vi vågar knappt spola för rädsla att det ska svämma över och som det låter i rören! Här behövs få bort stoppet inför operation och sjukhusbesök. Oliver Svensson så kanske du slipper gräva upp och frilägga rören.

Ann-christin Persson Och efter 31 år i huset så hade en spolning suttit fint 👍🏻

”Shit” va bra.. då taggar jag Jessika Rinholt.

Janne Svensson det hade varit bra va?😋

Annette Nette Fredin🩷 Taru Olsson🩷 Detta hade ju vatt skitbra💩

View more comments

1 vecka sedan

Martin Hansen gav tips i morse hur din matlagning kan bli enklare. Per-Ola misslyckades dock med att separera äggulan med en petflaska.

• Har du vin över kan du frysa in det kuber och använda senare vid matlagning

• Skala vitlök genom att lägga den i ett durkslag och spola vatten över, lägg en tallrik över och skaka så lossnar skalet.

• När du skall snoppa jordgubbar kan du använda ett sugrör som du kör ner i mitten.
... Visa mer...Visa mindre...

Martin Hansen gav tips i morse hur din matlagning kan bli enklare. Per-Ola misslyckades dock med att separera äggulan med en petflaska. 

• Har du vin över kan du frysa in det kuber och använda senare vid matlagning 

• Skala vitlök genom att lägga den i ett durkslag och spola vatten över, lägg en tallrik över och skaka så lossnar skalet. 

• När du skall snoppa jordgubbar kan du använda ett sugrör som du kör ner i mitten.

6 CommentsKommentera

Vin över??? Hur tänkte ni där.....

Per Ola har inte gjort fel eller misslyckats. Han bara gjorde det på annat sätt. Så stå på dig per

Bananer, skiva först, och vindruvor kan frysas.😉

Ni 3 gör min morgon rolig varje dag

Ha ha 😝

View more comments

2 veckor sedan

Martin Hansen pratade om snabblagat i morse och här är hans recept på en läcker smörgås.

SMÖRGÅS MED ROSTBIFF OCH POTATISSALLAD
Potatissallad:
600g fast potatis
2 dl crème fraiche
2 krm vitlökspulver
salt, svartpeppar

Övrigt:
1/4 rödlök
1/4 gul lök
1–2 tomater
50g färskost med pepparotssmak
4–8 skivor bröd (beroende på storlek)
4–8 salladsblad, ex kruksallad, roman eller gemsallad
170–200g rostbiff, skivad
1 knippe persilja
svartpeppar

Skala och tärna potatisen. Koka i saltat vatten tills den mjuknat, cirka 10 minuter. Slå av vattnet och blanda potatisen med crème fraiche, vitlökspulver, salt och peppar.
Finhacka gul lök, röd lök och persilja. Skiva tomaten.
Lägg brödskivorna på tallrikar och bre på ett lager pepparrotsost. Fördela ut sallad, rostbiff och klicka på potatissallad. Toppa med lök, tomatskivor, persilja och svartpeppar.
... Visa mer...Visa mindre...

0 CommentsKommentera

2 veckor sedan

Robert Norrhede gästade oss i morse och berättade om International Food Festival som är i Malmö till och med söndag. ... Visa mer...Visa mindre...

Robert Norrhede gästade oss i morse och berättade om International Food Festival som är i Malmö till och med söndag.

8 CommentsKommentera

Helt klart den bästa kanalen

Håller med 👍🤗

Kan man lyssna på tidigare program?

Flymög Hotsauces i handen! 🤩 bästa chilisåserna

Bästa kanalen 👌

Lyssnar bara på er toppen 👍

Härliga morgongänget. Heja heja

👋

View more comments

Visa fler inlägg

 

Kommentarer inaktiverade.