Skånsk äpplekaka

2 dl ströbröd, vitt

1 dl kavring, mixad

1 dl skirat smör

0,5 dl brun farin

5 Ingrid Marie-äpplen

4 msk socker

2 msk äpplejuice

1 kanelstång

100 g smör

 
Gör så här:

Mixa kavringen och blanda med ströbrödet. Värm upp en stekpanna och lägg i smöret. Stek brödet, tillsätt därefter farinsockret och knaperstek sedan.

Skala, kärna ur och tärna äpplena grovt. Spara skal och kärnhus.

Lägg skal och kärnhus i en kastrull med socker, äppeljuice och kanelstång. Låt koka tills det tjocknar och sila sidan bort skräpet.

Sätt ugnen på 175 grader. Koka de grovt tärnade äpplena i den silade lagen tills de mjuknar.

Varva brödet med äpplekompotten i cirka 12×4 centimeter stora springformar och avsluta med hyvlat smör. Baka i ugn 175 grader i cirka 30 minuter.


Just nu på Guldkanalen:

Spelar:

Senast spelat: