Gryta med högrev

4 portioner

800 g högrev

200 g sidfläsk

2 gula lökar, skalade och delade

2 morötter, skalade och delade

3 lagerblad

1 msk plockade timjanblad

1 flaska rödvin

Vatten

200 g champinjoner

1 dl plockad bladpersilja

Salt och peppar efter smak

 

Gör så här:

Bryn köttet i smör.

Lägg hela högrevsbiten i stor kastrull, tillsätt morot, lök, lagerblad och timjan.

Häll på vin och fyll på med vatten så att det täcker och sjud på spisen i 4 timmar, lyft upp köttet och dela i 4 bitar.

Sila spadet och reducera det tills cirka hälften återstår och använd det som sås.

Tärna sidfläsket och dela champinjonerna i fyra delar, bryn hårt och lägg i såsen.

Låt kött och sås koka ihop någon minut på medelvärme.

Plocka timjanblad och skär persiljan i tunna strimlor, strö örterna på köttet och såsen.

Servera med potatismos.


Just nu på Guldkanalen:

Spelar:

Senast spelat: