Rostad blomkålssallad med quinoa och fårost

2 blomkålshuvuden, gärna i två färger olivolja

1 msk mortlade fänkålsfrön flingsalt och svartpeppar från kvarn

2 dl svart quinoa

2 burkar kikärtor (ca 800 g)

2 tsk spiskummin

2 tsk paprikapulver

0,5 klyfta vitlök

1 kruka persilja

150-300 g fårost (eller getost)

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader, varmluft. Koka quinoan enligt instruktionen på förpackningen.

Skiva blomkålen i 1 cm tjocka skivor, lägg på plåt med bakplåtspapper och ringla över lite olivolja. Krydda med fänkålsfrön, flingsalt och svartpeppar.

Häll av kikärtorna och spola dem i kallt vatten. Smaksätt med spiskummin, paprikapulver, riven vitlök, 0,5 kruka finhackad persilja, flingsalt, svartpeppar och valfri mängd olivolja. Lägg på plåt.

Rosta blomkål och kikärtor samtidigt i ca 25 minuter.

Varva blomkål, kikärter och quinoa på ett serveringsfat, smula över osten och strö över resten av persiljan. Servera ljummen.


Just nu på Guldkanalen:

Spelar:

Senast spelat: