Världens godaste macarons

 

Grundrecept macarons

4 ekologiska äggvitor

0,5 dl strösocker

150 g sötmandel, skållad och malen

4 dl florsocker

 

Grundrecept smörkräm

100 g smör, mjukt

1,5 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

1 ekologisk äggula

 

Gör så här:

Macarons

Sätt ugnen på 150 grader.

Vispa äggvitorna på låg hastighet i en bunke och öka efter hand.

Tillsätt strösocker, lite i taget och vispa till en toppig maräng.

Blanda försiktigt ner malen mandel och florsocker.

Spritsa eller klicka ut smeten till 50 runda klickar, stora som femkronor, på en plåt med Silpat eller bakplåtspapper.

Låt kakorna vila på plåten 15 minuter för att förhindra dem från att spricka i ugnen.

Grädda kakorna i nedre delen av ugnen cirka 12 minuter, de skall vara lite mjuka i mitten.

Dra bort Silpat/bakplåtspappret från plåten direkt och låt kakorna svalna.

 

Smörkräm

Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt.

Vispa ner äggulan.

Färga med karamellfärg och smaksätt med valfri smak/essens.

Spritsa ut krämen på undersidan av 25 mandelkakor.

Lägg resten av mandelkakorna över som lock.

 

Lycka till!
Martin Hansen

april 20th, 2017

Posted In:


Just nu på Guldkanalen:

Spelar:

Senast spelat: