Vildlax med sesambroccoli, oliver och tomat

Ris att servera till
1 dl ljus soja
3 tsk honung/råsocker
50g färsk ingefära
600g laxfile
400g broccoli
100g oliver
100g soltorkade tomater
4 klyftor vitlök
Matolja att steka i
3 msk sesamfrön
1 msk sesamolja
Salt

 

Gör så här:
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Riv ingefära, blanda den med soja och honung och lägg på ett fat.
Marinera laxen i sojablandningen, se till att allt marineras. Låt marinera medan riset kokar och tillbehöret förbereds.
Skär buketter från broccoli och skala stammen så den blir vit, skär sedan slantar av broccolistammen och tunna skivor av vitlöksklyftorna.
Stek vitlöken i matolja på hög värme, fortsätt med broccoli och sesamfrön. När det mjuknat och blivit lätt rostat, tillsätt sesamoljan och ställ åt sidan.
Stek laxen i en separat stekpanna på hög värme, laxen kommer att få en lätt sotad yta från sockret i honungen.
Servera laxen med sesambroccoli, oliver, tomater och ris.


Just nu på Guldkanalen:

Spelar:

Senast spelat: