GULDKANALEN

MED VÄRLDENS BÄSTA LYSSNARE!


    Just nu spelas:

      Klicka här för att lyssna

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
1 dag sedan

Martin Hansen var hos oss i morse och pratade påskmat och gav recept på lammgryta

Lammgryta med späda morötter. 🥕

Ingredienser:
1 kg grytbitar av lamm
2 gula lökar
2 msk tomatpuré
2 tsk torkad timjan
2 tsk torkad rosmarin
2 dl rött vin
2 msk köttfond
2 lagerblad
1 paket krossade tomater
Vatten
2 dl grädde
150 g späda morötter
1 msk majsstärkelse+vatten
140 g rökt bacon eller fläsk
färsk rosmarin och timjan

Gör så här:
Bryn köttet i omgångar i en gryta. När alla bitar är brynta, lägg tillbaka allt kött.

Skala och skiva löken fint, ha i och låt steka med. Tillsätt tomatpuré, timjan och rosmarin. Låt steka en stund. Slå på vin och köttfond.

Tillsätt sedan lagerblad och krossade tomater. Fyll på med vatten så det täcker köttbitarna. Låt koka under lock tills köttet är mört och fint. Ca 1 1/2-2 timmar beroende på köttet.

När köttet börjar bli mört, slå på grädde. Skala och dela morötterna. Ha i dom och låt allt koka tills morötterna mjuknat.

Rör ut lite majsstärkelse i vatten och ha i. Låt koka tills grytan tjocknat.

Stek bacon och rör i grytan.

Toppa grytan med färsk rosmarin och timjan och njut sedan av påskmiddagen.
... Visa mer...Visa mindre...

Martin Hansen var hos oss i morse och pratade påskmat och gav recept på lammgryta

Lammgryta med späda morötter. 🥕 

Ingredienser:
1 kg grytbitar av lamm
2 gula lökar
2 msk tomatpuré
2 tsk torkad timjan
2 tsk torkad rosmarin
2 dl rött vin
2 msk köttfond
2 lagerblad
1 paket krossade tomater
Vatten
2 dl grädde
150 g späda morötter
1 msk majsstärkelse+vatten
140 g rökt bacon eller fläsk
färsk rosmarin och timjan

Gör så här:
Bryn köttet i omgångar i en gryta. När alla bitar är brynta, lägg tillbaka allt kött.

Skala och skiva löken fint, ha i och låt steka med. Tillsätt tomatpuré, timjan och rosmarin. Låt steka en stund. Slå på vin och köttfond.

Tillsätt sedan lagerblad och krossade tomater. Fyll på med vatten så det täcker köttbitarna. Låt koka under lock tills köttet är mört och fint. Ca 1 1/2-2 timmar beroende på köttet.

När köttet börjar bli mört, slå på grädde. Skala och dela morötterna. Ha i dom och låt allt koka tills morötterna mjuknat.

Rör ut lite majsstärkelse i vatten och ha i. Låt koka tills grytan tjocknat.

Stek bacon och rör i grytan.

Toppa grytan med färsk rosmarin och timjan och njut sedan av påskmiddagen.

2 CommentsKommentera

🐣 Glad påsk alla 🥃

🐥🐣🐓

1 vecka sedan

Mårten Bergroth från Möllans ost var hos oss i morse och gav härliga tips inför påsk 🐣

Vi började med en liten drink Bellini från Cipriani blandat med cava, perfekt under både vår och sommar. Aptitretare till drinken var en liten bit spisbröd från Huså med créme fraiche, västerbottenost, stenbitsrom & dill. Även en bit knäcke med underbart, franskt smör.

Hårdostarna var: Västerbottenost med ca 20 månaders lagring och Mambrillo(spansk kvittengelé).
Gammelknas, riktigt fyllig och smakrik hårdost med toner av brynt smör och härliga kristaller.
Mjuka ostar var: Pigan, krämig camembert-variant från Soldatorpets gårdsmejeri utanför Bara.

Sist men inte minst, vår enda svenska ursprungsmärkta grönmögelost - Sörmlands ädel, härligt smakrik godbit från Jürss gårdsmejeri.
Tillbehör var: Rostade & salade Marconamandlar.
Marmeladiserade plommon från Portugal.
... Visa mer...Visa mindre...

Mårten Bergroth från Möllans ost var hos oss i morse och gav härliga tips inför påsk 🐣 

Vi började med en liten drink Bellini från Cipriani blandat med cava, perfekt under både vår och sommar. Aptitretare till drinken var en liten bit spisbröd från Huså med créme fraiche, västerbottenost, stenbitsrom & dill. Även en bit knäcke med underbart, franskt smör. 

Hårdostarna var: Västerbottenost med ca 20 månaders lagring och Mambrillo(spansk kvittengelé). 
Gammelknas, riktigt fyllig och smakrik hårdost med toner av brynt smör och härliga kristaller.
Mjuka ostar var: Pigan, krämig camembert-variant från Soldatorpets gårdsmejeri utanför Bara.

Sist men inte minst, vår enda svenska ursprungsmärkta grönmögelost - Sörmlands ädel, härligt smakrik godbit från Jürss gårdsmejeri.
Tillbehör var: Rostade & salade Marconamandlar. 
Marmeladiserade plommon från Portugal.

4 CommentsKommentera

Gottegrisar! 💖

👍👍

Vilket Cava är det?

1 vecka sedan

Martin Hansen pratade om kalljäsning i morse

Recept nattjästa frallor:
Blanda
500g vetemjöl eller kombo med dinkel
2g torrjöst eller färsk fast då mer räkna själv:)
Drygt 1 tsk salt snarare 2

Tillsätt 400g kallt vatten och 1,5 msk honung

Blanda allt till en lös deg
Täck med plastfolie

Låt stå i rumstemperatur över natten 8-10 timmar

Efter 8-10 timmar
Stjälpa varsamt ut degen och klippa den efter hand till snygga frallor allt eftersom degen kommer (den är relativt lös och kladdig)
Ev vika in frallorna lite om den är för lös
Jag får ut 9 frallor typ

ugnen 250 grader 18-20 min
Glöm inte slänga in lite vatten 🙂
... Visa mer...Visa mindre...

Martin Hansen pratade om kalljäsning i morse

Recept nattjästa frallor: 
Blanda 
500g vetemjöl eller kombo med dinkel 
2g torrjöst eller färsk fast då mer räkna själv:)
Drygt 1 tsk salt snarare 2

Tillsätt 400g kallt vatten och 1,5 msk honung 

Blanda allt till en lös deg 
Täck med plastfolie 

Låt stå i rumstemperatur över natten 8-10 timmar 

Efter 8-10 timmar 
Stjälpa varsamt ut degen och klippa den efter hand till snygga frallor allt eftersom degen kommer (den är relativt lös och kladdig) 
Ev vika in frallorna lite om den är för lös 
Jag får ut 9 frallor typ 

ugnen 250 grader 18-20 min 
Glöm inte slänga in lite vatten 🙂

8 CommentsKommentera

Bästa kanalen att lyssna på 👍

Skall prova 👍

Lyssnar på er alltid lind trevlig att lyssna på er ! Martin träffa vi i veckan 🙌 vilken Kock 🧑‍🍳 han är

Bästa kanalen 😊

Ni är bra kanal

Herre gud, när jag tittade snabbt trodde jag det var jag själv Jane Tilly

Visa magrutorna🤗😂

View more comments

2 veckor sedan

Björn från Grand Hotel i Lund blandade gröna drinkar i morse då våren är på gång och St:Patrick’s day på söndag.

Gröna hissen
3 cl gin
2 cl grön curaçao
Pommac
3 russin

Irish Lady
3 cl irländsk whiskey
1 cl grön curaçao
3 cl citronjuice

Studio 54
3 cl gin
1 cl melonlikör
Tonic
... Visa mer...Visa mindre...

Björn från Grand Hotel i Lund blandade gröna drinkar i morse då våren är på gång och St:Patrick’s day på söndag. 

Gröna hissen
3 cl gin
2 cl grön curaçao 
Pommac 
3 russin

Irish Lady
3 cl irländsk whiskey 
1 cl grön curaçao 
3 cl citronjuice 

Studio 54
3 cl gin 
1 cl melonlikör
Tonic

10 CommentsKommentera

Skål😁👍

Härligt gäng, lyssnar på Er var dag blir så glad

Per Ola ser glad ut 😄😄👌👌

Är godare att blanda Gröna Hissen med Grön Chartreuse istället för Grön Curaçao blir inte så sött 😀

Kanondrinkar , ni är bara bäst . Befinner mig utomlands och måste bara lyssna på er varje morgon, love you

Russinen är det hissarna ?🤣🤣 Ola trångt

vem är vem?

Beckman Schenker Staffanstorp

Hörde att ni pratade om Eurovision precis.. nytt för i år är att the big 5+ Sverige’s bidrag ska få uppträda i semifinalerna, men inte ingå i röstningen. För att alla ska få höra allas länders bidrag 2 gånger.💫 www.escpanelen.se/eurovision-song-contest/esc-2024/#semi1

Var hittar man grön curaçao?Har letat efter den flera år men fått besked att den inte tillverkas längre.

View more comments

3 veckor sedan

Ny musik på Guldkanalen: Usher - Kissing Strangers ... Visa mer...Visa mindre...

Ny musik på Guldkanalen: Usher - Kissing Strangers

0 CommentsKommentera

Visa fler inlägg

 

Kommentarer inaktiverade.