Isterband med stuvad potatis
10-12 kokta potatisar
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl mjölk
3 dl vispgrädde
4 småländska isterband
salt och peppar
3 msk fint skuren gräslök
Sätt ugnen på 200 grader.
Skiva den skalade och kokta potatisen i ca 1 cm tjocka skivor.
Smält smöret i en kastrull och pudra över mjölet och blanda väl.
Häll sedan i mjölken och grädden under vispning/omrörning.
Låt koka upp sakta för att sedan endast sjuda på svag värme i 10 min.
När ugnen är varm, lägg in isterbanden på en plåt i mitten av ugnen. Alternativt stek i en medelvarm stekpanna.
Vänd på dom då och då och låt steka tills dom är gyllenbruna. Ca 20-25 min.
När korven börjar bli klar, vänd ner potatisen i stuvningen och värm upp.
Smaka av med salt och peppar och ha i gräslöken. Servera med senap och rödbetor.
Med vänlig hälsning
Martin Hansen
Gastronomiskt ansvarig – Kökschef