Nötfärs ramen bowl
500 g nötfärs
1 olja, till stekning
1 stor bit ingefära, riven
4 klyftor vitlök, pressade
0,5 chili, hackad
8 dl vatten
2-3 msk misopasta
1 msk sesamolja
4 port ramennudlar
2 strimlade morötter
1 pkt edamamebönor
1 pkt böngroddar
2 ägg, kokta
Rostade sesamfrön, till garnering
Koriander, till garnering
Gör så här:
Bryn nötfärsen i olja i en kastrull. Tillsätt riven ingefära, vitlök och chili och låt fräsa med en stund. Slå över vatten och smaksätt med misopasta och sesamolja.
Låt koka några minuter och skumma sedan av soppan.
Lägg ner nudlarna i kastrullen (fyll eventuellt på med mer vatten om det behövs) och låt koka tills nudlarna är klara.
Häll upp i skålar och toppa soppan med strimlad morot, edamamebönor, böngroddar, ägghalvor och rostade sesamfrön.
Smaklig spis önskar Martin Hansen
Gastronomisk ansvarig Grand Hotel i Lund