GULDKANALEN

MED VÄRLDENS BÄSTA LYSSNARE!

Hansens Ägg Benedict

 
Klassisk ägg benedict

Ingredienser
2 skivor vitt formbröd
4 ägg
2 l vatten
2 msk ättiksprit 12 %
4 skivor rökt skinka (eller 8-12 skivor bacon)
Krasse

Hollandaise
300 g smör
2 äggulor
2 msk citronsaft, pressad
0,5 krm cayennepeppar
Salt

 
Gör så här:
Smält smöret till hollandaisesåsen. Låt det sedan stå så att bottensatsen sjunker ner och smöret når en temperatur på ca 45 grader.
Blanda två äggulor och citronsaften i en kastrull. Vispa kraftigt tills blandningen tjocknat och har en temperatur på ca 45 grader.
Rör försiktigt ner det smälta smöret, droppvis i början och sedan i en fin stråle. Ta inte med bottensatsen. Om såsen börjar bli för tjock kan man tillsätta några droppar varmt vatten. Sedan är det bara att fortsätta tillsätta det smälta smöret försiktigt. Såsen är klar när spåren efter vispen blir kvar några sekunder. Smaka av med salt och en aning cayennepeppar.
Om du serverar dina ägg benedict med bacon, stek det nu.
Skiva bröd och låt det rosta i baconfettet (eller i smör).
Knäck fyra ägg i en skål, utan att ha sönder äggulorna.
Koka upp vatten och ättiksprit i en kastrull. Sänk sedan värmen tills det sjuder. Rör upp vattnet till en virvel. Häll försiktigt ner äggen i virveln.
Låt äggen sjuda i ca tre till fyra minuter.
Förbered två skivor av det rostade brödet.
Lägg på några skivor bacon eller skinka på varje bröd.
Plocka försiktigt upp de pocherade äggen med hålslev och lägg två ägg på varje bröd. Avsluta med att hälla hollandaisesås över äggen. Toppa med lite krasse.

 •  Just nu spelas:

   Senast spelade låtarna:

   

 • Mer musik
  Guldkanalen är en del av DB Media AB. Här ingår också radiokanalerna Dansbandskanalen och Country Rocks Radio. Som namnen antyder så hittar du en kanal full med Dansbandsmusik och en med härlig Countrymusik. Båda stationerna hittar du på webben eller i vår app som du kan ladda ner till din telefon eller surfplatta.
  dansbandskanalen.se
  countryrocksradio.com