Hansens Vårsallad
4 personer
Tid: 15 minuter + 48 timmar i kyl
Du behöver:
2 huvudsallad
200 g salmalax
1 1/2 msk socker
2 msk havssalt
saft från 2 lime
1 näve körvel
1 knippe rädisor
Dressing:
saft från 1 lime
1 msk rapsolja
salt och peppar
200 g cream cheese
2 msk mjölk
Gör så här:
Blanda socker, salt och lime och gnid in den i laxen. Täck med plastfolie och låt dra i kylen i 48 timmar.
Skär rädisorna tunt, gärna med mandolin. Rör ihop dressingen och blanda ner i rädisorna.
Rör cream cheese och mjölken till en creme. Skär laxen i så tunna skivor du kan.
Lägg upp sallad, 3–4 skivor lax, 1 msk rädissallad och 1 msk cream cheese-dressing på varje tallrik. Strö över med körvel och nymalen svartpeppar.