Het korv med baconmarmelad, rostad vitlöksmajonnäs och friterad Purjolök
4 smakrika och kryddiga korvar
4 durum korvbröd
0,5 purjolök (liten)
Olja, till fritering
körvel, till garnering
Rostad vitlöksmajonnäs
0,5 vitlök
Olja
1 dl majonnäs
Baconmarmelad
1 förp bacon
0,5 rödlök
1,5 msk lönnsirap
1 tsk äppelcidervinäger
0,5 krm chiliflakes
Gör så här:
Börja med att rosta vitlöken. Sätt ugnen på 200 grader.
Skär av toppen på en vitlök, ringla över lite olja och rosta i ugnen i ca 30 minuter.
Gör sedan baconmarmeladen.
Stek hela skivor med bacon i en stekpanna eller i ugnen tills de blir riktigt knaperstekta.
Låt svalna på hushållspapper.
Hacka löken och stek mjuk i lite baconfett eller olja.
Hacka upp baconet och blanda med löken, lönnsirap, vinäger och chiliflakes.
Mixa till en massa, men den får gärna vara lite chunky. Smaka upp med mer syra, sötma eller chili om du vill.
Skiva purjolöken och hetta upp en kastrull med olja till 170 grader.
Fritera löken i omgångar, plocka upp med en hålslev när löken börjar bli gyllene.
Låt torka på hushållspapper.
Tryck ur de rostade vitlöksklyftorna ur skalen och mixa tillsammans med majonnäsen.
Stek korven och servera tillsammans med durum korvbröden och tillbehören.