GULDKANALEN

MED VÄRLDENS BÄSTA LYSSNARE!

Kantarellrisotto från Bokskogen

Kantarellrisotto från Bokskogen

500 g blandsvamp, trattkantareller, ostronskivling, shiitake eller annan svamp

1 msk smör, till stekning

1 l hönsbuljong

1 st liten finhackad gul lök

20 g smör

4 dl arborio- eller avorioris

1 dl vitt vin

20 g smör

50 g riven hälsingeost

salt

nymalen peppar

 

Gör så här:

1. Fräs svampen i en stekpanna med lite smör.

2. Koka upp buljongen.

3. Fräs löken i en kastrull med smör. Lägg i hälften av svampen och rör ner riset. Svetta tills riskornen är täckta av en tunn hinna fett och är lätt transparent.

4. Slå i vinet och låt det koka in, späd med en skopa kokande buljong under ständig omrörning. Fortsätt att späda och röra om vart annat, tills riskornet har en liten kärna kvar, det vill säga att det har ett lätt tuggmotstånd.

5. Drag pannan av plattan precis innan det är klart eftersom riset efterkokar något.

6. Tillsätt, smör och hälsingeost och smaka av med salt och peppar.

7. Låt risotton vila i 5 minuter, vänd ned den resterande svampen och servera med lite extra riven ost.

 

Smaklig spis!
Martin Hansen Grand Hotel i Lund

  •  Just nu spelas:

     Senast spelade låtarna:

     

  • Mer musik
    Guldkanalen är en del av DB Media AB. Här ingår också radiokanalerna Dansbandskanalen och Country Rocks Radio. Som namnen antyder så hittar du en kanal full med Dansbandsmusik och en med härlig Countrymusik. Båda stationerna hittar du på webben eller i vår app som du kan ladda ner till din telefon eller surfplatta.
    dansbandskanalen.se
    countryrocksradio.com