Hälsocoacherna Ken och Lisas söta favoriter
CHOCKLADKAKA MED KLADD I MITTEN
1 tsk rapsolja
3 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
250 gram naturell kvarg 0,2%
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en form, ca 21 cm i diameter och smörj in formen i rapsoljan.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i äggsmeten.
Blanda i kvargen och rör till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda i ugnen i ca 15 min. Låt kakan helst stå i kylen över natten.
Servera med2 msk vaniljsås, vaniljvisp och om man vill färska bär.
CITRONPAJ
6-8 digestivekex
2 msk flytande margarin
300 gram kondenserad mjölk.
2 ägg
2 citroner.
Gör så här:
Krossa kexen fint och blanda ihop med smöret.
Tryck ut smulorna i en pajform och ställ ini kylen i ca 10 min.
Blanda samman kondenserad mjölk och ägg i en skål.
Tillsätt 1 ¼ dl citronsaft och 1 msk rivet citronskal.
Häll det i pajformen.
Grädda i ugn 175 grader i ca 15 min.
Låt det kallna före servering.