GULDKANALEN

MED VÄRLDENS BÄSTA LYSSNARE!

Martin Hansens 2 Smarrigaste Våfflor

 
Ingredienser
100 g smör
3 dl vetemjöl
1 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
4 dl standard mjölk
1 st ägg
tillbehör:
2 dl grädde
200 g färska bär
1,5 dl din favorit sylt

 
Gör så här:
Smällt smöret och blanda alla ingredienser men spar hälften av mjölken.
Vispa ihop detta till en smet och blanda sen i resten av mjölken, detta gör man för att slippa mjölklumpar i smeten.
Lått gärna smeten stå till sig minst 10 min och grädda sen i våffeljärn.
Lägg på ett galler.
Förvara gärna våfflorna i ugnen på 75 grader tills de skall serveras för att hålla dem frasiga om du serverar dem strax efter gräddning.
Annars kan du fräscha upp dem i ugnen på samma sätt om de blivit mjuka.

 
Potatisvåfflor med löjrom, smetana och rödlök
75 g Smör
250 g fast potatis
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
3,5 dl standardmjölk

Topping
1 st röd lök
1 kruka(or) färsk gräslök
80 g löjrom
2 dl smetana

 
Gör så här:
Våfflor:
1. Smält smör och låt svalna något.
2. Skala och finriv potatisen.
3. Rör ihop mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt mjölk och vispa till en jämn smet. Rör i den rivna potatisen och det smälta smöret.
4. Hetta upp våffeljärnet och grädda våfflorna i omgångar och lägg dem på ett galler så de håller sig frasiga.

Topping:
1. Finhacka lök och gräslök.
2. Toppa våfflorna med löjrom, smetana, lök och gräslök.

  •  Just nu spelas:

     Senast spelade låtarna:

     

  • Mer musik
    Guldkanalen är en del av DB Media AB. Här ingår också radiokanalerna Dansbandskanalen och Country Rocks Radio. Som namnen antyder så hittar du en kanal full med Dansbandsmusik och en med härlig Countrymusik. Båda stationerna hittar du på webben eller i vår app som du kan ladda ner till din telefon eller surfplatta.
    dansbandskanalen.se
    countryrocksradio.com