Gryta med högrev
4 portioner
800 g högrev
200 g sidfläsk
2 gula lökar, skalade och delade
2 morötter, skalade och delade
3 lagerblad
1 msk plockade timjanblad
1 flaska rödvin
Vatten
200 g champinjoner
1 dl plockad bladpersilja
Salt och peppar efter smak
Gör så här:
Bryn köttet i smör.
Lägg hela högrevsbiten i stor kastrull, tillsätt morot, lök, lagerblad och timjan.
Häll på vin och fyll på med vatten så att det täcker och sjud på spisen i 4 timmar, lyft upp köttet och dela i 4 bitar.
Sila spadet och reducera det tills cirka hälften återstår och använd det som sås.
Tärna sidfläsket och dela champinjonerna i fyra delar, bryn hårt och lägg i såsen.
Låt kött och sås koka ihop någon minut på medelvärme.
Plocka timjanblad och skär persiljan i tunna strimlor, strö örterna på köttet och såsen.
Servera med potatismos.