GULDKANALEN

MED VÄRLDENS BÄSTA LYSSNARE!

Martin Hansens Januarisoppa

 
Pumpa- och rotfruktssoppa

Ingredienser (4 port)
150 g morötter
150 g kålrot
150 g palsternacka
250 g butternutpumpa (eller muskat)
1 st gul lök
2 msk olivolja
1 msk smör
1 msk curry
3 st grönsaksbuljongstärningar
1.5 l vatten
1 nypa flingsalt
1 msk gurkmeja, färsk riven
50 g ruccolablad
250 g sötpotatis
1 fp fröknäcke

 
Gör så här:
1. Skala rotsakerna och sötpotatisen och skär i små bitar. Kärna ur och skär pumpan i små bitar. Skala och hacka löken. Hetta upp olja och smör i en soppgryta.

2. Lägg i rotsakerna, sötpotatisen, pumpan och löken och fräs ca 5 minuter. Tillsätt curryn och fräs under omrörning, ca 1 minut. Tillsätt hälften av vattnet och tillstätt buljongtärningarna. Koka upp och sjud soppan under lock, tills allt är mjukt, ca 25 minuter.

3. Ta soppgrytan från värmen. Finfördela soppan med stavmixer direkt i grytan. Späd soppan i omgångar med resten av vattnet till önskad konsistens. Koka upp och sjud soppan ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och gurkmeja. Toppa soppan med rucola och servera med fröknäcke.

 •  Just nu spelas:

   Senast spelade låtarna:

   

 • Mer musik
  Guldkanalen är en del av DB Media AB. Här ingår också radiokanalerna Dansbandskanalen och Country Rocks Radio. Som namnen antyder så hittar du en kanal full med Dansbandsmusik och en med härlig Countrymusik. Båda stationerna hittar du på webben eller i vår app som du kan ladda ner till din telefon eller surfplatta.
  dansbandskanalen.se
  countryrocksradio.com