KANTARELLPAJ
Pajdeg
125 g smör
3 dl vetemjöl
2,5 msk vatten
Fylllning
1 liter kantareller
3 msk smör
2 st schalottenlökar
1 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde eller matlagningsgrädde
1 dl mjölk
1 dl persilja
salt och svartpeppar
2 dl prästost
Blanda snabbt ihop pajdegen, låt den vila i kyl i 1 timme. Tryck ut degen i en form, nagga den med en gaffel och förgrädda pajskalet på 225° i ca 10 minuter.
Ansa och rensa svampen, finhacka schalottenlöken. Hetta upp smöret i en panna. Stek svamp och lök i smöret tills de får vacker färg. Pudra över vetemjölet och tillsätt grädde och mjölk. Låt småkoka till en krämig stuvning.
Tillsätt persiljan och smaka av med salt och peppar. Häll stuvningen i pajskalet och strö över den rivna osten.
Grädda pajen på 225° ca 20 minuter eller tills den fått vacker färg. Servera med grönsallad eller tomater.
Martin Hansen
Gastronomiskt ansvarig – Kökschef