GULDKANALEN

MED VÄRLDENS BÄSTA LYSSNARE!

Martin Hansens Kantarellpaj till kräftorna

KANTARELLPAJ

 

Pajdeg

125 g smör

3 dl vetemjöl

2,5 msk vatten

 

Fylllning

1 liter kantareller

3 msk smör

2 st schalottenlökar

1 msk vetemjöl

2 dl vispgrädde eller matlagningsgrädde

1 dl mjölk

1 dl persilja

salt och svartpeppar

2 dl prästost

 

Blanda snabbt ihop pajdegen, låt den vila i kyl i 1 timme. Tryck ut degen i en form, nagga den med en gaffel och förgrädda pajskalet på 225° i ca 10 minuter.

Ansa och rensa svampen, finhacka schalottenlöken. Hetta upp smöret i en panna. Stek svamp och lök i smöret tills de får vacker färg. Pudra över vetemjölet och tillsätt grädde och mjölk. Låt småkoka till en krämig stuvning.

Tillsätt persiljan och smaka av med salt och peppar. Häll stuvningen i pajskalet och strö över den rivna osten.

Grädda pajen på 225° ca 20 minuter eller tills den fått vacker färg. Servera med grönsallad eller tomater.

 

Martin Hansen
Gastronomiskt ansvarig – Kökschef

  •  Just nu spelas:

     Senast spelade låtarna:

     

  • Mer musik
    Guldkanalen är en del av DB Media AB. Här ingår också radiokanalerna Dansbandskanalen och Country Rocks Radio. Som namnen antyder så hittar du en kanal full med Dansbandsmusik och en med härlig Countrymusik. Båda stationerna hittar du på webben eller i vår app som du kan ladda ner till din telefon eller surfplatta.
    dansbandskanalen.se
    countryrocksradio.com