GULDKANALEN

MED VÄRLDENS BÄSTA LYSSNARE!

Martin Hansens Smörrebröd

DANSKT RÅGBRÖD MED KLIPPT RÅG, SOLROSFRÖN OCH LINFRÖN

Ingredienser
Skållning dag 1:
250 g (ca 2,5 dl) vatten
150 g (ca 3 dl) klippt råg/rågkross
100 g (ca 1,5 dl) solrosfrö
30 g (ca 2 msk) linfrö
12 g (ca 2 tsk) salt

Bortgörning dag 2:
50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
150 g (1 påse) KronJäst Surdeg råg, färsk
250 g (ca 2,5 dl) vatten
340 g (ca 6 dl) grovt rågmjöl
150 g (ca 1 dl) sirap, brun
150 g (ca 2,5 dl) vetemjöl special

 
Gör så här:
Dag 1:
Koka upp vatten och häll det över ingredienserna till skållningen. Låt stå i rumstemperatur över natten

Dag 2:
Tillsätt vatten, ca 28°C, och övriga ingredienser.

Blanda i maskin i 30 min på låg hastighet. Degen ska vara som en gröt.
Låt jäsa i bunken i ca 60 min under plast eller bakduk.
Smörj formar och fyll 3/4 med degen.
Låt jäsa 40-50 min under plast eller bakduk.
Sätt ugnen på 250°C.
Sätt in plåten med brödet i ugnen. Sänk temperaturen till 180°C.
Grädda i ca 45 min eller till brödet har en innertemperatur på 98°C.
Vänd ut brödet från formen och låt svalna på galler.
Brödet blir bäst att skära och äta dagen efter bakning.

  •  Just nu spelas:

     Senast spelade låtarna:

     

  • Mer musik
    Guldkanalen är en del av DB Media AB. Här ingår också radiokanalerna Dansbandskanalen och Country Rocks Radio. Som namnen antyder så hittar du en kanal full med Dansbandsmusik och en med härlig Countrymusik. Båda stationerna hittar du på webben eller i vår app som du kan ladda ner till din telefon eller surfplatta.
    dansbandskanalen.se
    countryrocksradio.com