GULDKANALEN

MED VÄRLDENS BÄSTA LYSSNARE!

Martin Hansens Tryffelrisotto

Tryffelrisotto med karljohansvamp och parmesanost

30 g Karl-Johan Svamp Torkad
2 st Schalottenlök
2 st klyftor Vitlök Vanlig
1 msk Olivolja
3 dl Arborioris
3 dl Matlagningsvin Vitt
1.5 st Grönsaksbuljong
50 g Mat & Bak Smör
100 g Parmesanost
40 g Tryffel
1 krm Salt Fint
1 krm Svartpeppar Malen

 
Gör så här:
1. Lägg svampen i blöt.

2. Koka upp 8 dl buljong och låt den puttra i en kastrull bredvid risotton. Buljongen måste vara varm, annars avstannar tillagningen av riset.

3. Skala och finhacka lök och vitlök, fräs i olivoljan utan att det tar färg. Tillsätt riset och låt det rostas tills det blir blankt och något transparent. Detta gör att riset suger åt sig buljongen och smakerna bättre. Tillsätt vinet och låt det ånga bort.

4. Tillsätt cirka 2 dl buljong åt gången och rör sakta tills allt absorberats innan ny buljong hälls på. Rör ofta så att den rätta krämigheten kommer fram.

5. Sila av vattnet från svampen och skär dem i lite mindre bitar. Fräs svampen i smör i en separat stekpanna så att den blir lite lätt gyllenstekt. Krydda med en nypa salt.

6. Tillsätt smör, riven färsk parmesan och riven färsk tryffel i risotton. Tillsätt svampen och blanda om väl. Smaka av och krydda ev mer med salt, peppar och tryffel.

 •  Just nu spelas:

   Senast spelade låtarna:

   

 • Mer musik
  Guldkanalen är en del av DB Media AB. Här ingår också radiokanalerna Dansbandskanalen och Country Rocks Radio. Som namnen antyder så hittar du en kanal full med Dansbandsmusik och en med härlig Countrymusik. Båda stationerna hittar du på webben eller i vår app som du kan ladda ner till din telefon eller surfplatta.
  dansbandskanalen.se
  countryrocksradio.com