GULDKANALEN

MED VÄRLDENS BÄSTA LYSSNARE!

Ramslökstips A La Chef Hansen

 
Ramslöksolja
15 blad ramslök
2,5 dl kallpressad olivolja
1 krm salt

 
Gör så här:
Grovhacka ramslöken och ha ner i en kanna. Slå på oljan och salta. Kör så slätt det går med hjälp av en mixerstav. Om det stänker när du mixar, täck öppningen med en plastpåse. Slå upp oljan i en flaska och ställ den mörkt och svalt. Vill du sila av oljan, låt den stå ett dygn innan du gör detta.

Torkad Ramslök
Man kan också torka ramslök utan att ha den i ugn. Lägg då ut bladen på en handduk eller på ett bakplåtspapper. Hacka den före om du så vill eller lägg ut bladen hela. Låt ligga så till den torkat helt, vilket tar upp till ett par dagar.

Rostad Ramslök
Den andra metoden, som också är en av mina favoritmetoder, är att rosta den. Skölj ramslöken och skär bort stjälkarna. Rada upp bladen på bakplåtspapper och ställ in längst ner i ugnen: 100°C i 30-35 minuter. Hacka den torkade ramslöken till önskad storlek och ha ner i en burk. På detta vis blir den lite rostad och kan användas som vilken torkad kryddväxt som helst – exempelvis persilja eller oregano.

 •  Just nu spelas:

   Senast spelade låtarna:

   

 • Mer musik
  Guldkanalen är en del av DB Media AB. Här ingår också radiokanalerna Dansbandskanalen och Country Rocks Radio. Som namnen antyder så hittar du en kanal full med Dansbandsmusik och en med härlig Countrymusik. Båda stationerna hittar du på webben eller i vår app som du kan ladda ner till din telefon eller surfplatta.
  dansbandskanalen.se
  countryrocksradio.com