Rostad blomkålssallad med quinoa och fårost
2 blomkålshuvuden, gärna i två färger olivolja
1 msk mortlade fänkålsfrön flingsalt och svartpeppar från kvarn
2 dl svart quinoa
2 burkar kikärtor (ca 800 g)
2 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
0,5 klyfta vitlök
1 kruka persilja
150-300 g fårost (eller getost)
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader, varmluft. Koka quinoan enligt instruktionen på förpackningen.
Skiva blomkålen i 1 cm tjocka skivor, lägg på plåt med bakplåtspapper och ringla över lite olivolja. Krydda med fänkålsfrön, flingsalt och svartpeppar.
Häll av kikärtorna och spola dem i kallt vatten. Smaksätt med spiskummin, paprikapulver, riven vitlök, 0,5 kruka finhackad persilja, flingsalt, svartpeppar och valfri mängd olivolja. Lägg på plåt.
Rosta blomkål och kikärtor samtidigt i ca 25 minuter.
Varva blomkål, kikärter och quinoa på ett serveringsfat, smula över osten och strö över resten av persiljan. Servera ljummen.