Osten vi åt var Mont d’Or eller Vacherin Mont d’Or
Charkuterierna vi åt till var:
Prosciutto di San Daniele – Italiensk skinka, lufttorkad i 18 månader.
Portugisisk Serrano- lufttorkad 20 månader
Beher Iberico chorizo, supergod spansk chorizo på Iberico-kött med mild och fyllig smak
Lomo Iberico-lufttorkad fläskfilé från Iberico-kött
Tillbehör:
Balsamicolökar- Borretanelökar kokta i balsamvinäger
Cornichons- små, knapriga mini-gurkor i vinäger
Gör så här:
Gnid in osten med lite vitlök på toppskorpan, gör några små hål i toppen och häll i en liten skvätt vitt vin.
Packa in trälådan i aluminiumfolie (botten och sidorna så att det inte rinner ut).
Kör den sedan i ugnen 200 grader (ej med grill) i 20 minuter och avnjut med bröd, kokt potatis, goda lufttorkade charkuterier som Rosette de Lyon och Bayonneskinka.