Stekt gnocchi med gröna bönor, pecorino och dukkah
Dukkah
1/2 dl hasselnötter
1 msk sesamfrön
1 msk fänkålsfrön
1 msk malen koriander
1 msk torkad timjan
Bönor
100 g haricots verts (bönor)
100 g sockerärtor eller salladsärtor
1 dl tinade frysta sojabönor
1 msk smör
Gnocchi
800 g färsk potatis gnocchi
2 msk smör
2 msk finrivet citronskal
Till servering
1 dl riven pecorinoost
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C.
Dukkah
Lägg hasselnötter och sesamfrön var för sig på en bakpappersklädd plåt. Ställ in i mitten av ugnen 15–20 minuter och låt svalna.
Rosta fänkålsfrön, koriander och timjan i en stekpanna. Låt svalna. Mortla kryddorna fint i en mortel. Häll över i en bunke.
Mortla nötterna till kross. Blanda med kryddorna och sesamfröna.
Bönor
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Koka haricots vertsen ½ minut, tillsätt sedan sockerärtorna och sojabönorna och låt koka ytterligare ½ minut. Häll av och blanda med smör.
Gnocchi
Stek gnocchin i smöret ca 10 minuter tills den är krispig och gyllene. Blanda ner bönorna och citronskal.
Till servering
Toppa den smörstekta gnocchin och bönorna med pecorino och dukkah.