Världens godaste Hummus
Ingredienser
500 g kikärtor (färdigkokta kikärtor (burk) öka mängden till 1 kg)
2 tsk bikarbonat
2 vitlöksklyftor
3 dl tahini
3 st grön chili
1 tsk salt
3 st citroner, saften
3 dl vatten från kokningen
1 dl färsk bladpersilja, hackad
1 nypa(or) paprikapulver
Gör så här:
Blötlägg kikärtorna kvällen innan i varmt vatten.
Tillsätt 1 tsk bikarbonat på dem. Låt dem stå i kylen över natten.
Skölj kikärtorna och koka upp dem i vatten på låg värme i ca 1 timme.
Tillsätt 1 tsk bikarbonat i det kokande vattnet.
Tillsätt vatten om det behövs, låt det aldrig koka torrt.
Skala och pressa vitlök och mixa tillsammans med tahini, chili, salt och citronsaft.
Späd ut den fasta blandningen med vatten från kikärtskokningen, lite i taget.
Tillsätt kikärtorna och mixa ett par minuter tills röran är len och krämig i sin konsistens.
Smaka av och salta eller tillsätt mer citronsaft om så önskas.
Här kan du addera den hackade persiljan om du vill, alternativt använder du den till servering.