Chef Hansen’s Barbequesås

1 rödlök

3 vitlöksklyftor

0,5 rökt röd chili

1 msk fänkålsfrön

1 msk korianderfrö

1 msk paprikapulver

0,5 tsk svartpepparkorn

0,5 dl japansk soja

1 msk vitvinsvinäger

0,5 dl rårörsocker

3 dl ketchup

 
Gör så här:

Skala och finhacka rödlöken. Skala vitlöksklyftorna och kärna ur chilin. Stöt vitlök, chili och kryddor i en mortel.

Lägg allt i en kastrull tillsammans med soja, vinäger och socker. Koka upp och låt puttra i ett par minuter, ställ åt sidan och låt svalna.

Blanda i ketchupen och låt såsen bli kall. Häll upp på rena flaskor och förvara i kylen. Barbequesåsen håller i minst 2 veckor.


Just nu på Guldkanalen:

Spelar:

Senast spelat: