Kycklinggryta med kokosmjölk, ingefära och lime

3 stora kycklingileér

1 1/2 burk kokosmjölk

1/2 dl creme fraiche

1 msk kycklingfond

1 msk Röd currypasta

1-2 tsk sambal oeleak

En skvätt soja

1 tsk honung

1/2 tsk paprikapulver

En pressad lime

2 tsk riven färsk ingefära

1 broccolihuvud

1 gul paprika

1 röd paprika

1/1 purjolök

 

Gör så här:
Strimla kycklingen och fräs i olja eller smör. Salta peppra. Strimla paprikorna och purjolöken, skär broccolin. Lägg i grönsakerna med kycklingen och häll på kokosmjölken. Blir den för tjock, späd med vatten till önskad konsistens. Rör ner resten av ingredienserna och koka upp. Sänk plattan och låt grytan småputtra ett tag. Ta bort från plattan, låt den stå lite. Smakerna sätter sig bättre. Värm på några minuter om det svalnat.

 

Smakligspis!
Martin Hansen, Grand Hotel i Lund

november 23rd, 2017

Posted In:


Just nu på Guldkanalen:

Spelar:

Senast spelat: