Sallad på sparris, nypotatis, ägg och dill

300 g sparris

300 g nypotatis

4 ägg

1 knippe dill

0,5 schalottenlök

1 msk olivolja

0,5 citron

salt

peppar

0,5 tsk ättika

 
Gör så här:

Koka nypotatisen. Skär sparrisen i slantar och skala och finhacka löken. Värm upp en stekpanna med lite olja. Svetta sparrisen tillsammans med löken. Smaka av med salt och peppar.

Skär den kokta potatisen i skivor och lägg i en uppläggningsskål. Vänd ner sparrisen och dillen. Tvätta och skala citronen och riv skalet av halva. Tillsätt skalet och lite pressad citronsaft.

Pocherat ägg: Koka upp en liter vatten med ättika och salt i. Knäck äggen i koppar och låt dem glida ner i vattnet och långsamt sjuda. Gulan ska vara läckert lös.


Just nu på Guldkanalen:

Spelar:

Senast spelat: