Nu spelas: |
I morse var han hos oss, Mårten Bergroth från Möllans ost och gav tips på ostar och bubbel till nyår. 🥳
Först smakade vi på de härliga pepparkakorna från Göteborgs pepparkaksbageri.
De fantastiska nyårsostarna var:
Wrångebäcksost från Almnäs bruk, en riktigt god hård dessertost med härligt blommig och fruktig smak.
Brie de Meaux, en klassisk opastöriserad Brie med en riktigt svulstig krämighet.
Dorado, spansk hårdost i Manchego-stil med 50/50 får- och komjölk
Langres, underbar liten kittost som gör sig absolut bääst om ni häller en liten skvätt av ert mousserande vin i den lilla håligheten på toppen.
Som tillbehör hade vi både nyponmarmelad från Hafi, marmeladiserade plommon från Portugal och rostade hasselnötter.
Comté Fort de Rousse, 24 mån. Underbar fransk hård dessertost i stil med Gruyère, dock har denna klassiker en annan ton av nötighet och fruktighet än sin Schweiziske systerost.
Trüffeltraum, schweizisk hårdost smaksatt med sanslöst god tryffel. Denna ost har en härligt krämig konsistens och passar perfekt till både fördrinken och tolvslaget.
Njut detta till en härlig flaska mousserande vin, vi hade en utmärkt Cava.
... Visa mer...Visa mindre...
4 CommentsKommentera
Älskar att lyssna på er när jag kör till jobb. Hinner aldrig ringa kändisen men jag vet vem han är. God Jul till er o Gott nytt år.
God Jul på er 🎅
Martin Hansen pratade julmat denna torsdag och här är receptet på kalvköttbullar
500 g Kalvfärs
1 dl Grädde
2 msk Ströbröd
2 msk Kalvfond
4 st Kryddpepparkorn (mortlade)
½ st Lök (karamelliserad)
1 st Ägg
1 msk Dijonsenap
1 krm Muskotnöt (riven)
Finhacka lök och ha ner i en panna med en klick smör på medelvärme. När löken börjat bli genomskinlig och fått lite lite färg runt kanterna går du ner med 1-2 dl vatten och sätter ett lock på pannan. Stek tills vattnet evaporerat och löken är supermjuk, brun till färgen och karamelliserad. Ställ åt sidan.
... Visa mer...Visa mindre...
1 CommentKommentera
Och var är resten av receptet? 🤣
Hur mycket tror du lådan med delikatesser från SP chark väger? Ring in och gissa vid 8.30 för att ha chans att kamma hem lådan! (Tävlingen sker endast i radio) 010-1011900 ... Visa mer...Visa mindre...
0 CommentsKommentera
Martin Hansens vinglögg
2 dl portvin
1 pomeransskal
1 kanelstång
1 tsk kardemummakärnor
1 bit ingefära, torkad
5 kryddnejlikor
2 stjärnanis
7,5 dl rött vin, ej fatlagrat
2 dl råsocker
1
Blanda portvin och kryddor i en burk med lock. Låt stå i rumstemperatur i ett dygn. Sila bort kryddorna och blanda portvinet med rödvin och socker i en kastrull.
2
Hetta varsamt upp glöggen till lagom temperatur. Den ska inte koka!
3
Servera med skållad mandel och russin.
... Visa mer...Visa mindre...
0 CommentsKommentera
Varje vardag 7.30 kan du tävla i Guldmorrons tävling gissa kändisen. Presentkort på Vellingeblomman ligger i prispotten. Du ringer på 010-1011900, nedan ser du vilka det gissats på.
Allan Edwall
Anders Bagge
Anders ”ankan” Johansson
Anders Öfvergård
Björn Skifs
Gert Wingårdh
Ingvar Carlsson
Kjell Bergqvist
Robert Gustavsson
Sven Göran Eriksson
Tommy Körberg
Tommy Nilsson
Torsten Flinck
Ulf Brunnberg
Willy Björkman
... Visa mer...Visa mindre...
0 CommentsKommentera
Kommentarer inaktiverade.
Guldkanalen
Klågerupsvägen 16
245 44 Staffanstorp
010-10 11 900
E-posta studion
Trafikredaktion
010-10 11 901
046-25 27 52
E-posta allmänna frågor
Tekniska frågor
E-posta teknikavdelningen
E-POSTA GULDMORRON
E-POSTA TRAFIKREDAKTIONEN
E-POSTA ALLMÄNNA FRÅGOR
E-POSTA STUDION
E-POSTA TEKNIKAVDELNINGEN