Glutenfritt Bananbröd
Den här varianten är i princip osötad, men vill man ha det som en sötare variant lägger man bara till ca 1,5 dl rörsocker.
Receptet nedan funkar allra bäst till frukost eller fika.
Detta behöver du:
2 dl mandelmjöl
3dl glutenfritt mjöl ( man kan även ta vanligt mjöl om man vill)
1 dl kokosmjöl
3 bananer ( mogna och 1 till dekoration)
300g turkisk yoghurt
Kardemumma
1 bit ca 6 cm färsk ingefära
2 tsk bikarbonat
0,5 dl Maple sirap
0,5 tsk salt
Bakpapper
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke först.
Mosa bananen i en påse och blanda ner youghurten och den rivna ingefäran och sirapen.
Blanda sedan ihop allt i bunken, tryck ner bakplåtspappret och häll över allt i formen.
Sist delar du bananen på hälften och pressar ner i smeten.
Ringla över lite extra maple sirap (ca 2 msk).
Grädda mitt i ugnen i ca 45 min!
Låt svalna och servera till mellanmål med en god ost och eventuellt lite fikonmarmelad.