GULDKANALEN

MED VÄRLDENS BÄSTA LYSSNARE!

Chef Hansens Boeuf Bourguignon

150 g sidfläsk

200 g fina smålökar

400 g champinjoner, i stora tärningar

4 msk olja

2 kg högrev

5 klyftor vitlök

80 g mjöl

1,5 l fruktigt rödvin, helst Bourgogne

salt och nymalen peppar

50 g fläsksvål

1 sockerbit

1 bukett persilja

1 lagerblad

1 kvist timjan

 

Låt fläsket smälta i en emaljerad gjutjärnsgryta. När det blivit ljusgult ska smålökarna i. Låt dem steka i ungefär 15 minuter utan lock. Rör om då och då.

Tillsätt champinjonerna och blanda väl. Låt koka under lock ungefär 10 minuter på medelstark värme.

Ta upp alla bitar med hålslev och lägg dem åt sidan. Lämna kvar stekfettet i grytan.

Värm oljan i en stekpanna och stek oxköttet tills det fått färg.

Lyft upp köttbitarna ur stekpannan och låt dem rinna av lite. Lägg dem i gjutjärnsgrytan.

Mosa vitlöken, blanda den med köttet och värm upp grytan långsamt på spisen. Strö över mjölet och tillsätt rödvinet och låt koka upp.

Salta lätt och tillsätt hel biten fläskskvål, mald peppar, sockerbiten, lagerblad och kryddbuketten. Rör om. Låt grytan sjuda långsamt på spisen i cirka 1 timme tills köttet är mört.

Garnera med nyfrästa champinjoner, rökt sidfläsk och smålök samt nyhackad persilja.

 

Med vänlig hälsning

Martin Hansen
Gastronomiskt ansvarig – Kökschef

  •  Just nu spelas:

     Senast spelade låtarna:

     

  • Mer musik
    Guldkanalen är en del av DB Media AB. Här ingår också radiokanalerna Dansbandskanalen och Country Rocks Radio. Som namnen antyder så hittar du en kanal full med Dansbandsmusik och en med härlig Countrymusik. Båda stationerna hittar du på webben eller i vår app som du kan ladda ner till din telefon eller surfplatta.
    dansbandskanalen.se
    countryrocksradio.com