Hummersoppa
Du behöver
2 små glaskokta humrar
Soppa
1 l buljong på hummerskal
4 dl vispgrädde
1 msk smör
4 cl cognac
2 cl madeiravin
1 tsk maizenaredning (utrört med 2 tsk vatten)
Salt
Peppar
Garnering
4 tryffelskivor, hyvla
Gör så här:
Ta ur hummerköttet ur skalet och rensa från magsäck och inälvor.
Skär köttet i skivor och lägg åt sidan.
Koka hummerbuljongen.
Reducera hummerbuljongen tills cirka 8 dl återstår.
Tillsätt grädden och låt koka ihop sakta cirka 5 minuter.
Rör i smör och häll i cognac och madeira.
Rör ner maizena.
Smaka av med salt och peppar.
Värm hummerköttet i ugnen någon minut.
Lägg i varma tallrikar.
Häll över den heta soppan samt tryffelskivorna.
Garnera med tryffel och eventuellt krasse.