Hedvig Littorin – Eatnlive – Morotsbollar & Kärleksmums
Morotskaksbollar: http://www.eatnlive.se/recept/snacks/morotskaksbollar
Cirka 10-12 bollar.
2,5 dl cashewnötter
10 st medjool dadlar
1 dl riven morot
0,5 tsk kardemumma
1 nypa havssalt
Kokosflingor.
Gör så här:
Börja med att mixa cashewnötterna i en matberedare cirka 20 sekunder. Tillsätt därefter dadlar, riven morot, kardemumma och salt och mixa till en jämn och kletig smet. Forma till bollar och rulla i riven kokos. Förvara i kylen. Servera och njut av de morotskaksliknande bollarna som är gjorda helt utan socker, mjöl eller smör :)
Raw Kärleksmums: http://www.eatnlive.se/recept/efterratt/raw-karleksmums
Receptet blir cirka 8 stycken rutor.
1 dl solrosfrön
1.5 dl havregryn
0,5 dl kokosflingor (+ extra för topping)
15 stycken medjool dadlar
0,5 dl kakao
0,5 dl starkt kaffe
Cirka 50 g Sockerfri choklad
Gör så här:
Börja med att blanda solrosfrön, havregryn och kokosflingor till ett mjöl i en matberedare. Tillsätt därefter dadlar, kakao och kaffe och mixa ytterligare till en krämig konsistens. Förbered en liten plåt/form, cirka 20×15 cm som du klär i bakplåtspapper och häller över smeten. Sätt in i frysen cirka 30-60 minuter. Ta ut och skär upp i 8 rutor. Smält chokladen och smeta ett tunt lager över varje bit, toppa direkt med kokosflingor och sätt in i kylen.
Kram!
/Hedvig