Biff stroganoff
Ris
400 g biff i strimlor (eller lövbiff)
1-2 gula lökar
2 klyfta vitlök
100 g champinjoner
1 dl vitt vin
3 dl kalvfond (ej koncentrerad)
2 tsk dijonsenap
2-3 msk tomatpuré
salt
peppar
3 dl crème fraîche
1 kruka persilja
Saltgurka
Gör så här:
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
Strimla ner lövbiffen, hacka löken och vitlöken fint och skär champinjonerna i slantar.
Stek sedan biffen i olja på hög värme, köttet ska få färg och inte koka. Stek köttet i omgångar för att undvika kokning.
När köttet fått färg, tillsätt all lök så den mjuknar och avsluta med svampen.
Slå på vitt vin, låt det koka upp och in i köttet och grönsakerna. Fortsätt med kalvfonden, senap och tomatpuré.
Smaka av med salt och peppar. Avsluta med crème fraîche och fint hackad persilja.
Lägg upp riset på tallriken och toppa med köttet och såsen samt servera med saltgurka.
Matsortera dina lökskal till återvinning och njut av din stroganoff!