GULDKANALEN

MED VÄRLDENS BÄSTA LYSSNARE!

Martin Hansens Kalops

 
KALOPS
2 kg högrev (eller bringa)
2 gul lök
2 morot
smör, till stekning
0,5 msk vetemjöl
6 lagerblad
10-15 kryddpepparkorn
4-5 hel nejlika
2 msk ansjovisspad
Salt
Peppar
Till servering
Kokt mjölig potatis
Inlagda rödbetor

 
Gör så här:
Skär köttet i cirka 4 cm stora bitar.
Skala och skär lök och morot i stora bitar.
Bryn köttet völ runtom i smör i en stekgryta av gjutjärn.
Salta och peppra.
Pudra över lite mjöl, rör om väl och tillsätt vatten så att det täcker köttet och grönsakerna.
Lägg i alla kryddor samt ansjovisspadet.
Låt köttet sjuda på svag värme cirka 1 timme tills köttet är helt mört.
Rör om då och då så att inget bränner vid.
Smaka av med salt och peppar innan du serverar direkt ur grytan tillsammans med potatis och rikligt med inlagda rödbetor.

  •  Just nu spelas:

     Senast spelade låtarna:

     

  • Mer musik
    Guldkanalen är en del av DB Media AB. Här ingår också radiokanalerna Dansbandskanalen och Country Rocks Radio. Som namnen antyder så hittar du en kanal full med Dansbandsmusik och en med härlig Countrymusik. Båda stationerna hittar du på webben eller i vår app som du kan ladda ner till din telefon eller surfplatta.
    dansbandskanalen.se
    countryrocksradio.com