KALOPS
2 kg högrev (eller bringa)
2 gul lök
2 morot
smör, till stekning
0,5 msk vetemjöl
6 lagerblad
10-15 kryddpepparkorn
4-5 hel nejlika
2 msk ansjovisspad
Salt
Peppar
Till servering
Kokt mjölig potatis
Inlagda rödbetor
Gör så här:
Skär köttet i cirka 4 cm stora bitar.
Skala och skär lök och morot i stora bitar.
Bryn köttet völ runtom i smör i en stekgryta av gjutjärn.
Salta och peppra.
Pudra över lite mjöl, rör om väl och tillsätt vatten så att det täcker köttet och grönsakerna.
Lägg i alla kryddor samt ansjovisspadet.
Låt köttet sjuda på svag värme cirka 1 timme tills köttet är helt mört.
Rör om då och då så att inget bränner vid.
Smaka av med salt och peppar innan du serverar direkt ur grytan tillsammans med potatis och rikligt med inlagda rödbetor.