Rostad majs, champinjon och hummersoppa.
680g majskorn
1 msk smör
3 dl vatten
1 vitlöksklyfta
1 tsk äppelcidervinäger
1/2 tsk sambal oelek
2 dl crème fraîche
Salt, peppar, oregano
Gör så här:
1. Baka av hela majskolvarna i ugn 120 grader 20 minuter. Hetta sedan upp ugnen till 275 grader och ställ sedan om den till grill.
2. Skär av majsen, bred sedan ut den på en plåt med bakplåtspapper. Rosta majskornen i ca 10 minuter och vänd runt dem då och då så att alla får jämn färg.
3. Häll ner majsen i en kastrull med smör. Låt det fräsa upp och häll sedan på vatten. Ha ner pressad vitlök, sambal oelek, äppelcidervinäger samt kryddor. Låt puttra 5 minuter under lock.
4. Häll ner créme fraîche och mixa till en slät smet med stavmixer. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor, späd med mer vatten för att få önskad konsistens.