GULDKANALEN

MED VÄRLDENS BÄSTA LYSSNARE!


    Just nu spelas:

      Klicka här för att lyssna

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
3 dagar sedan

Martin Hansens svampsoppa

Soppa på champinjon
500 gchampinjoner
1 lök, gul
1 klicksmör
2 vitlöksklyftor
6 dlvatten
4 dlvispgrädde
1,5 buljongtärningar, kyckling eller grönsak
Salt och svartpeppar
2 mskpersilja, färsk, hackad

Gör så här
Skölj och dela champinjonerna i mindre bitar och hacka löken. Spara gärna ett par skivade champinjoner till garnering. Smält smör i en vid kastrull och fräs svamp och lök tills de fått lite färg. Pressa i vitlöken.

Häll i vatten och grädde och smula i buljongen. Låt koka upp, rör om och låt småsjuda i cirka 10 minuter. Mixa sedan soppan med en stavmixer så slät som du vill ha den. Smaka av med salt och peppar.

Stek de skivade champinjonerna och krydda med salt och svartpeppar. Hacka persiljan.

Häll upp soppan i djupa tallrikar och toppa med stekta champinjoner och lite hackad persilja. Servera med ett gott bröd.
... Visa mer...Visa mindre...

1 CommentKommentera

👌😋

4 dagar sedan

Lena Philipsson hoppar in som kvinnlig röst när Roxette ger sig ut på turné igen! Australien och Sydafrika är först ut, visst hoppas vi på Sverige och Skåne också ❤️🤩 ... Visa mer...Visa mindre...

Lena Philipsson hoppar in som kvinnlig röst när Roxette ger sig ut på turné igen! Australien och Sydafrika är först ut, visst hoppas vi på Sverige och Skåne också ❤️🤩

376 CommentsKommentera

Kan bli riktigt bra☀️ härligt att Roxettes låtskatt får leva vidare trots Maries bortgång 🫶🏼 det blir ju ett sätt att hedra hennes minne tänker jag.

Nu är det ju så att Per Gessle redan uttalat sig om att INGEN KAN ELLER SKA ersätta Marie ! Han vill bara hålla Roxette låtarna levande å har därför valt en bra artist med ett stort sångregister Lena PH 🥰👍🥰👍

Lena Ph i Roxette blir ett utmärkt val och genidrag från Gessle själv som har bjudit in henne på Världsturné 😊 Lena har en av Sveriges bästa kvinnliga röster och är väldigt snygg ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ Kan inte bli mer än Dressed For Succes! 🎶🤩

View more comments

4 dagar sedan

Varje vardag 7.30 kan du tävla i gissa kändisen hos Guldmorron. Nedan ser du vilka det gissats på

Niklas Wahlgren
Johan Ulveson
Lasse Åberg
Magnus Uggla
David Sundin
Björn Kjellman
Markus Granseth
Ola Rapace
Peter Settman
Max Ulveson
Henrik Schyffert
Johan Petersson
Magnus Betnér
Mauri Hermundsson
Anders Hansen
Anders ”ankan” Johansson
David Lagercrantz
Ulf Kristersson
Linus Wahlgren
Behrouz Badreh
Orup
Gustaf Hammarsten
Prins Daniel
Adam Pålsson
Peter Magnusson
Markus Aujalay
Jonatan Unge
Carl Bildt
Simon J Berger
Hampus Hedström
Peter Forsberg
Alex Schulman
Johan Petersson
Richard Olsson
Kim Sulocki
Johnossi
Joel Kinnaman
Prins Carl Philip
Filip Lamprecht
Mikael Tornving
Björn Kjellman
Björn Ranelid
Edward af Sillén
Messiah Hallberg
Benjamin Ingrosso
Patrik Sjöberg
Bill Skarsgård
Christopher Wagelin
Felix Herngren
Jonas Karlsson
Filip Berg
Jonas Gardell
Nasim Al Fakir
Björn Gustavsson
Peter Dalle
Stefan Löfven
Peter Gerhardsson
Jens Lapidus
E Type
Jerka Johansson
... Visa mer...Visa mindre...

Varje vardag 7.30 kan du tävla i gissa kändisen hos Guldmorron. Nedan ser du vilka det gissats på

Niklas Wahlgren 
Johan Ulveson
Lasse Åberg
Magnus Uggla
David Sundin
Björn Kjellman
Markus Granseth 
Ola Rapace
Peter Settman
Max Ulveson
Henrik Schyffert
Johan Petersson
Magnus Betnér
Mauri Hermundsson
Anders Hansen
Anders ”ankan” Johansson
David Lagercrantz
Ulf Kristersson 
Linus Wahlgren 
Behrouz Badreh
Orup
Gustaf Hammarsten
Prins Daniel
Adam Pålsson
Peter Magnusson
Markus Aujalay
Jonatan Unge
Carl Bildt
Simon J Berger
Hampus Hedström
Peter Forsberg
Alex Schulman
Johan Petersson
Richard Olsson
Kim Sulocki
Johnossi
Joel Kinnaman
Prins Carl Philip 
Filip Lamprecht
Mikael Tornving
Björn Kjellman
Björn Ranelid
Edward af Sillén
Messiah Hallberg
Benjamin Ingrosso
Patrik Sjöberg
Bill Skarsgård 
Christopher Wagelin
Felix Herngren
Jonas Karlsson
Filip Berg
Jonas Gardell
Nasim Al Fakir
Björn Gustavsson
Peter Dalle
Stefan Löfven
Peter Gerhardsson
Jens Lapidus
E Type
Jerka Johansson

4 CommentsKommentera

Robert Gustafsson

Ni som gissar här ni kommer inte vinna något

Jag kom fram imorse , en av er frågade "är det någon på linjen" och jag svarade glatt JA A ! men då tryckte ni bort mig 😞 💔 Var det tekniska problem idag?😰

2 veckor sedan

Martin Hansen var hos oss i morse och bjöd på Bouillabaisse, en klassisk fransk fiskgryta,

Ingredienser
600 g blandade fiskfiléer (t.ex. havsabborre, lax, torsk), skurna i kuber
500 g blandade skaldjur (t.ex. räkor, blåmusslor, havskräftor)
1 fänkål, tunt skivad
1 lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 röd paprika, tunt skivad
1 gul paprika, tunt skivad
2 tomater, tärnade
2 msk tomatpuré
1 dl vitt vin
1 liter fiskbuljong
1 dl olivolja
1 knippe färsk persilja, grovhackad
1 tsk saffranstrådar
Salt och svartpeppar efter smak

1.
Förbered ingredienserna genom att skära fiskfiléerna i kuber, skala och rensa skaldjuren, skiva fänkålen, hacka löken och vitlöken, samt tärna tomaterna.

2.
I en stor gryta, värm upp olivoljan över medelhög värme. Tillsätt lök, vitlök och fänkål och sautera i några minuter tills de mjuknar och blir genomskinliga.

3.
Tillsätt de skivade paprikorna och tärnade tomaterna i grytan och sautera i ytterligare några minuter tills de börjar mjukna.

4.
Tillsätt tomatpuré och saffranstrådar i grytan och rör om väl för att kombinera ingredienserna. Låt det fräsa i cirka 1 minut för att avge smaker.

5.
Häll i det vita vinet och låt det koka upp för att avdunsta alkoholen något. Tillsätt sedan fiskbuljongen och låt det sjuda i cirka 15 minuter för att låta smakerna utvecklas.

6.
Tillsätt de tärnade fiskfiléerna och de skaldjur i grytan. Sänk värmen till medel-låg och låt det sjuda i ytterligare 10-15 minuter, eller tills fiskfiléerna är genomkokta och skaldjuren är öppnade.

7.
Smaka av bouillabaissen med salt och svartpeppar efter smak. Var noga med att smaka av såsen under tillagningen och justera kryddningen vid behov.

8.
Vid servering, strö över den färskhackade persiljan och servera bouillabaissen tillsammans med rostat bröd.
... Visa mer...Visa mindre...

Martin Hansen var hos oss i morse och bjöd på Bouillabaisse, en klassisk fransk fiskgryta, 

Ingredienser
600 g blandade fiskfiléer (t.ex. havsabborre, lax, torsk), skurna i kuber
500 g blandade skaldjur (t.ex. räkor, blåmusslor, havskräftor)
1 fänkål, tunt skivad
1 lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 röd paprika, tunt skivad
1 gul paprika, tunt skivad
2 tomater, tärnade
2 msk tomatpuré
1 dl vitt vin
1 liter fiskbuljong
1 dl olivolja
1 knippe färsk persilja, grovhackad
1 tsk saffranstrådar
Salt och svartpeppar efter smak

1.
Förbered ingredienserna genom att skära fiskfiléerna i kuber, skala och rensa skaldjuren, skiva fänkålen, hacka löken och vitlöken, samt tärna tomaterna.

2.
I en stor gryta, värm upp olivoljan över medelhög värme. Tillsätt lök, vitlök och fänkål och sautera i några minuter tills de mjuknar och blir genomskinliga.

3.
Tillsätt de skivade paprikorna och tärnade tomaterna i grytan och sautera i ytterligare några minuter tills de börjar mjukna.

4.
Tillsätt tomatpuré och saffranstrådar i grytan och rör om väl för att kombinera ingredienserna. Låt det fräsa i cirka 1 minut för att avge smaker.

5.
Häll i det vita vinet och låt det koka upp för att avdunsta alkoholen något. Tillsätt sedan fiskbuljongen och låt det sjuda i cirka 15 minuter för att låta smakerna utvecklas.

6.
Tillsätt de tärnade fiskfiléerna och de skaldjur i grytan. Sänk värmen till medel-låg och låt det sjuda i ytterligare 10-15 minuter, eller tills fiskfiléerna är genomkokta och skaldjuren är öppnade.

7.
Smaka av bouillabaissen med salt och svartpeppar efter smak. Var noga med att smaka av såsen under tillagningen och justera kryddningen vid behov.

8.
Vid servering, strö över den färskhackade persiljan och servera bouillabaissen tillsammans med rostat bröd.

6 CommentsKommentera

Bästa kanalen med bästaste gänget! 🥰

View more comments

3 veckor sedan

Martin Hansen gav tips i morse hur din matlagning kan bli enklare. Per-Ola misslyckades dock med att separera äggulan med en petflaska.

• Har du vin över kan du frysa in det kuber och använda senare vid matlagning

• Skala vitlök genom att lägga den i ett durkslag och spola vatten över, lägg en tallrik över och skaka så lossnar skalet.

• När du skall snoppa jordgubbar kan du använda ett sugrör som du kör ner i mitten.
... Visa mer...Visa mindre...

Martin Hansen gav tips i morse hur din matlagning kan bli enklare. Per-Ola misslyckades dock med att separera äggulan med en petflaska. 

• Har du vin över kan du frysa in det kuber och använda senare vid matlagning 

• Skala vitlök genom att lägga den i ett durkslag och spola vatten över, lägg en tallrik över och skaka så lossnar skalet. 

• När du skall snoppa jordgubbar kan du använda ett sugrör som du kör ner i mitten.

6 CommentsKommentera

Vin över??? Hur tänkte ni där.....

Per Ola har inte gjort fel eller misslyckats. Han bara gjorde det på annat sätt. Så stå på dig per

Bananer, skiva först, och vindruvor kan frysas.😉

View more comments

Visa fler inlägg

 

Kommentarer inaktiverade.