Just nu spelas: |
Mårten från Möllans ost bjöd på getost denna morgon.
Dagens getostar var:
Yogcreme från Löts mejeri med pistagenötter och timjanhonung.
Bongo, underbar och krämig getost från Vita geten vid Linderödsåsen.
Getbrie från Löts mejeri.
Trio Hö, holländsk lagrad hårdost på getmjölk.
Tomme de chèvre Agour, krämig hårdost från
franska delen av Baskien.
Vin: Gustave Lorenz Gewurztrwminer
Tillbehör:
Nyponmarmelad från Halländska Hafi, äpplekompott med Portvinsreduktion och balsamvinäger från Think mediterranean.
... Visa mer...Visa mindre...
2 CommentsKommentera
Ser gott ut
Är det inte risk att ni börjar gå upp i vikt av all läcker ost?
Martin Hansens svampsoppa
Soppa på champinjon
500 gchampinjoner
1 lök, gul
1 klicksmör
2 vitlöksklyftor
6 dlvatten
4 dlvispgrädde
1,5 buljongtärningar, kyckling eller grönsak
Salt och svartpeppar
2 mskpersilja, färsk, hackad
Gör så här
Skölj och dela champinjonerna i mindre bitar och hacka löken. Spara gärna ett par skivade champinjoner till garnering. Smält smör i en vid kastrull och fräs svamp och lök tills de fått lite färg. Pressa i vitlöken.
Häll i vatten och grädde och smula i buljongen. Låt koka upp, rör om och låt småsjuda i cirka 10 minuter. Mixa sedan soppan med en stavmixer så slät som du vill ha den. Smaka av med salt och peppar.
Stek de skivade champinjonerna och krydda med salt och svartpeppar. Hacka persiljan.
Häll upp soppan i djupa tallrikar och toppa med stekta champinjoner och lite hackad persilja. Servera med ett gott bröd.
... Visa mer...Visa mindre...
2 CommentsKommentera
Låter gott 😋
👌😋
Lena Philipsson hoppar in som kvinnlig röst när Roxette ger sig ut på turné igen! Australien och Sydafrika är först ut, visst hoppas vi på Sverige och Skåne också ❤️🤩 ... Visa mer...Visa mindre...
384 CommentsKommentera
Kan bli riktigt bra☀️ härligt att Roxettes låtskatt får leva vidare trots Maries bortgång 🫶🏼 det blir ju ett sätt att hedra hennes minne tänker jag.
Nu är det ju så att Per Gessle redan uttalat sig om att INGEN KAN ELLER SKA ersätta Marie ! Han vill bara hålla Roxette låtarna levande å har därför valt en bra artist med ett stort sångregister Lena PH 🥰👍🥰👍
Lena Ph i Roxette blir ett utmärkt val och genidrag från Gessle själv som har bjudit in henne på Världsturné 😊 Lena har en av Sveriges bästa kvinnliga röster och är väldigt snygg ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ Kan inte bli mer än Dressed For Succes! 🎶🤩
Varje vardag 7.30 kan du tävla i gissa kändisen hos Guldmorron. Nedan ser du vilka det gissats på
Niklas Wahlgren
Johan Ulveson
Lasse Åberg
Magnus Uggla
David Sundin
Björn Kjellman
Markus Granseth
Ola Rapace
Peter Settman
Max Ulveson
Henrik Schyffert
Johan Petersson
Magnus Betnér
Mauri Hermundsson
Anders Hansen
Anders ”ankan” Johansson
David Lagercrantz
Ulf Kristersson
Linus Wahlgren
Behrouz Badreh
Orup
Gustaf Hammarsten
Prins Daniel
Adam Pålsson
Peter Magnusson
Markus Aujalay
Jonatan Unge
Carl Bildt
Simon J Berger
Hampus Hedström
Peter Forsberg
Alex Schulman
Johan Petersson
Richard Olsson
Kim Sulocki
Johnossi
Joel Kinnaman
Prins Carl Philip
Filip Lamprecht
Mikael Tornving
Björn Kjellman
Björn Ranelid
Edward af Sillén
Messiah Hallberg
Benjamin Ingrosso
Patrik Sjöberg
Bill Skarsgård
Christopher Wagelin
Felix Herngren
Jonas Karlsson
Filip Berg
Jonas Gardell
Nasim Al Fakir
Björn Gustavsson
Peter Dalle
Stefan Löfven
Peter Gerhardsson
Jens Lapidus
E Type
Jerka Johansson
Edvin Ryding
Gabriel Odenhammar
Måns Nathanaelson
Tomas Brolin
Victor Crone
David Sundin
Ola Rapace
Kung Carl Gustav
Andreas Carlsson
Fredrik Reinfeldt
... Visa mer...Visa mindre...
4 CommentsKommentera
Robert Gustafsson
Jag kom fram imorse , en av er frågade "är det någon på linjen" och jag svarade glatt JA A ! men då tryckte ni bort mig 😞 💔 Var det tekniska problem idag?😰
Ni som gissar här ni kommer inte vinna något
Martin Hansen var hos oss i morse och bjöd på Bouillabaisse, en klassisk fransk fiskgryta,
Ingredienser
600 g blandade fiskfiléer (t.ex. havsabborre, lax, torsk), skurna i kuber
500 g blandade skaldjur (t.ex. räkor, blåmusslor, havskräftor)
1 fänkål, tunt skivad
1 lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 röd paprika, tunt skivad
1 gul paprika, tunt skivad
2 tomater, tärnade
2 msk tomatpuré
1 dl vitt vin
1 liter fiskbuljong
1 dl olivolja
1 knippe färsk persilja, grovhackad
1 tsk saffranstrådar
Salt och svartpeppar efter smak
1.
Förbered ingredienserna genom att skära fiskfiléerna i kuber, skala och rensa skaldjuren, skiva fänkålen, hacka löken och vitlöken, samt tärna tomaterna.
2.
I en stor gryta, värm upp olivoljan över medelhög värme. Tillsätt lök, vitlök och fänkål och sautera i några minuter tills de mjuknar och blir genomskinliga.
3.
Tillsätt de skivade paprikorna och tärnade tomaterna i grytan och sautera i ytterligare några minuter tills de börjar mjukna.
4.
Tillsätt tomatpuré och saffranstrådar i grytan och rör om väl för att kombinera ingredienserna. Låt det fräsa i cirka 1 minut för att avge smaker.
5.
Häll i det vita vinet och låt det koka upp för att avdunsta alkoholen något. Tillsätt sedan fiskbuljongen och låt det sjuda i cirka 15 minuter för att låta smakerna utvecklas.
6.
Tillsätt de tärnade fiskfiléerna och de skaldjur i grytan. Sänk värmen till medel-låg och låt det sjuda i ytterligare 10-15 minuter, eller tills fiskfiléerna är genomkokta och skaldjuren är öppnade.
7.
Smaka av bouillabaissen med salt och svartpeppar efter smak. Var noga med att smaka av såsen under tillagningen och justera kryddningen vid behov.
8.
Vid servering, strö över den färskhackade persiljan och servera bouillabaissen tillsammans med rostat bröd.
... Visa mer...Visa mindre...
6 CommentsKommentera
Kommentarer inaktiverade.
Guldkanalen
Klågerupsvägen 16
245 44 Staffanstorp
010-10 11 900
E-posta studion
Trafikredaktion
010-10 11 901
046-25 27 52
E-posta allmänna frågor
Tekniska frågor
E-posta teknikavdelningen
E-POSTA GULDMORRON
E-POSTA TRAFIKREDAKTIONEN
E-POSTA ALLMÄNNA FRÅGOR
E-POSTA STUDION
E-POSTA TEKNIKAVDELNINGEN